И канавките не свършиха работа

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 20, 2021 10:35

И канавките не свършиха работа

Акценти

  • Регионален вестник, # 7/939 година XVIII, 19 - 25 февруари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Преди известно време писахме, че кметът на с. Устрем с помощта на управата на Общината, ограничи станалото вече нарицателно сметище по пътя за с. Планиново. Прокопаха се канавки и достъпът до това място бе силно ограничен. Оставена бе една пролука на неголяма част от него, за да могат местните жители да изхвърлят там биологично разградими отпадъци. Казано по-просто – коренища от домати, чушки, патладжани, цветя, които са прецъфтели, шума от дървета и други от този род. Те гният, разлагат се и не нанасят поражения на околната среда.
Отново там, през малкия проход се изхвърлят какви ли не боклуци – пластмасови, найлони, бутилки и други от този род. Това най–добре се видя, след като се стопи по-предния сняг.
Нито мерките, нито доброто желание, нито наказанията помагат. Замърсителите имат оправдание – няма къде да ги изхвърляме. Което до голяма степен е вярно и така се оформя един безкраен кръговрат – без начало и очевидно без край.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 20, 2021 10:35
Напиши коментар

2 Коментара

  1. absa март 22, 17:25

    Не изхвърлям боклуци, но наистина няма къде да се изхвърли нищо! Нека се обособят някакви места и там да може да се изхвърлят, след което събират.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама