Историята на издигането на Моли Блум в „Принцесата на покера“

Сакар нюз
От Сакар нюз август 17, 2022 06:15

Историята на издигането на Моли Блум в „Принцесата на покера“

Акценти

  • Постиженията ѝ в крайна сметка спечелват уважението на Файнщайн.

Свързани публикации

Моли Блум, „Принцесата на покера“, никога не е смятала, че начинът на живот с високи залози на покер сцената е прекалено труден. Тя напълно доминира на ъндърграунд покер сцената и създава своя собствена империя, без да има ни най-малка представа за правилата на покера или за това как се играе.

Олимпийска шампионка, превърнала се в покер принцеса

Бащата на Моли – Лари Блум, още от ранна възраст внушава на нея и братята ѝ, че е важно да бъдат елитни състезатели в съответните спортове.

Моли се радва на успешна спортна кариера, като завършва на трето място сред скиорите в свободен стил в Северноамериканската купа и дори влиза в отбора по ски на САЩ. Надеждите ѝ да се състезава на Олимпийските игри обаче са попарени след фатален инцидент, в резултат на който тя е със счупен гръбнак.

Тя успява да се възстанови от раната, но това я принуждава да се замисли как иска да живее до края на живота си. Тогава тя осъзнава, че животът е нещо повече от каране на ски и живот в сянката на братята ѝ.

И учител, и мъчител

За пръв път се запознава с Дарин Фейнщайн, съсобственик на Viper Room, през 2004 г., след като се премества в нов град. В мемоарите си „Играта на Моли“ тя нарича Фейнщайн Риърдън Грийн, но никога не го нарича с името му.

Файнщайн, менторът на Моли, не е бил приятен шеф, защото често й крещял, когато тя допускала малки и явни грешки. Когато Моли е била негова асистентка, тя си спомня, че често се е оплаквала колко труден е бил той за нея и как никога не ѝ е давал свобода на действие.

Принцесата на покера, Моли, никога преди не е играла покер онлайн, камо ли да е била запозната с ъндърграунд сцената. Затова била изненадана, когато Файнщайн ѝ дал да играе покер във Viper Room някъде през 2005 г. Тя започнала да планира храната и музиката за играта и изпратила покани на най-известните жители на Лос Анджелис.

Колкото повече организирала игри за своя ментор, толкова повече се включвала в тази вихрена империя на нелегалните покер игри в Лос Анджелис. През първата си вечер тя спечелила 3 000 щатски долара под формата на бакшиши, а след това много повече в следващите покер турнири.

Скритата покер индустрия в Холивуд с Моли Блум, „Принцесата на покера“

Моли Блум бързо поема контрола над играта във Viper Room. Веднъж тя организира игра в хотел Peninsula в Бевърли Хилс зад гърба на Файнщайн. Репутацията ѝ нараства с разширяването на играта, което ѝ спечелва прозвището „Принцесата на покера“ в медиите.

Постиженията ѝ в крайна сметка спечелват уважението на Файнщайн. Той е впечатлен, когато тя успява да привлече още много звезди като редовни клиенти и да го победи в собствената му игра в мазето на Viper Room.

Един от най-честите играчи на Моли и човек, когото тя смята за една от най-важните фигури в играта си е Тоби Магуайър, който спечели сърцата на милиони, като изигра Човека-паяк.

Според Моли, Магуайър бил ледено студен и безмилостен и с удоволствие убивал противниците си. Тя дори споменава в автобиографията си, че веднъж той ѝ предложил 1000 долара бакшиш, ако изглежда глупаво и лае като тюлен, докато седи на покер масата.

Бен Афлек, звезда от големия екран, и покер легендата Рик Саломон също са участвали в прословутата игра на Моли. Саломон придобива известност, след като неприличното видео, което прави с Парис Хилтън, става популярно.

През 2009 г. Тоби Магуайър я принуждава да напусне покер сцената в Лос Анджелис.

Рестарт в Ню Йорк

Моли Блум успява да си стъпи на краката, след като започва наново в Ню Йорк, и запазва позицията си на принцеса на покера. След като е елиминирана от собствената си игра през 2009 г., тя се премества в Манхатън, Ню Йорк, оставяйки зад гърба си болезнените спомени от Лос Анджелис.

Запознава се с висшите служители на нюйоркската хазартна индустрия с помощта на магната от Уолстрийт, Кенет Рединг. Въпреки че не било лесно, тя успя да възвърне титлата си на Принцеса на покера, като организира турнири в хотел „Четири сезона“ в центъра на града.

Оцеляване на ръба на покер славата

Тя отново контролира покер сцената в Ню Йорк, дори в по-голяма степен, отколкото в Лос Анджелис, с помощта на най-добрите си момичета промоутъри и опитни дилъри на карти. Всяка седмица прочутата покер принцеса управлявава различни турнири по покер и се занимава със странични спортни залагания.

Тъй като Уолстрийт се намира точно зад ъгъла, нейната покер група включва най-богатите бизнесмени в страната. През 2010 г. обаче възникват проблеми, след като Моли установява връзка с руската мафия.

Двама руснаци, които Моли нарича в мемоарите си „Ники“ и „Вини“, се обръщат към нея с молба за партньорство, когато игрите ѝ в Ню Йорк стават все по-известни. Мъжете ѝ предлагат улична защита от престъпници и правоприлагащи органи, наред с други услуги. Освен това те предлагат помощ за получаване на плащания от несговорчиви комарджии, в замяна на дял от печалбите ѝ.

Принцесата на покера е замесена с руската мафия и се озовава на колене в апартамента си с пистолет в устата, след като един от мафиотите се разстройва, че тя отказва да работи с тях.

В мемоарите ѝ се твърди, че мафиотът нахлул в апартамента ѝ, заплашил я, и взел бижутата и парите ѝ. Моли Блум обаче не е имала никакъв интерес към тяхното сътрудничество. Тя имала късмет, защото мафиотската мрежа била разбита от ФБР през 2011 г. само няколко седмици след като тя се отървала от мафиота.

Да загубиш всичко…

Дори за Моли Блум, принцесата на покера, всяка победа в крайна сметка свършва. Федералното бюро за разследване на САЩ нахлува в добре известната ѝ игра, която се провежда до 2011 г., и я принуждава да напусне Ню Йорк и да се върне в Колорадо.

След официалното разглеждане на делото ѝ, всичките ѝ дългогодишни усилия на покер сцената са загубени. Тя имала късмета да получи само едногодишна условна присъда заедно с глоба от 1000 долара и 200 часа общественополезен труд.

Взема решение да остави покер подвизите си зад гърба си и написва книга, озаглавена „Играта на Моли“, в която описва щастливите си дни като властваща покер принцеса. След известно време холивудската легенда Аарон Соркин се заинтересува от нейната история и я превърна в един от най-добрите филми за казиното през 2017 г. Година след излизането си на екран филмът печели „Оскар“ за най-добър сценарий.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 17, 2022 06:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама