Инж. Ясен Чаушев от „Мини Марица – изток” с годишната награда на НТС

Сакар нюз
От Сакар нюз май 6, 2021 10:06

Инж. Ясен Чаушев от „Мини Марица – изток” с годишната награда на НТС

Акценти

  • Регионален вестник, # 16/948 година XVIII, 23 - 29 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Директорът по производствено-технически въпроси в „Мини Марица – изток” ЕАД – инж. Ясен Чаушев, е носител на Годишната награда за 2020 г. за принос в област „Минно дело и геология” от Научно-техническия съюз (НТС) – Стара Загора . За това съобщиха от пресцентъра на дружеството.
Мотиви за награждаването му са приносът в оптимизирането на дължините на гумено-лентовите транспортьори (ГЛТ) за извоз на откривка в рудниците. С преминаването на насипообразувател (абзетцер) As 5000 за работа от вътрешно насипище на рудник „Трояново-1”, във вътрешно насипище на рудник „Трояново-север”, чрез построяване на ново място на два магистрални ГЛТ и два насипищни ГЛТ с обща дължина 5500 м, значително се намаляват разходите и се оптимизира извоза на откривка в клоновете на дружеството.

Инж. Ясен Чаушев завършва Минно-геоложкия университет „Св Иван Рилски” със специалностите „Разработка на полезни изкопаеми” и „Минно инженерство”. В Стопанска академия „Димитър Ценов” – Свищов, придобива мениджърска квалификация „Организация и управление на бизнеса”. Професионалната му биография е тясно свързана с въгледобивното дружество. От 1998 г. работи последователно в рудник „Трояново 1” и рудник „Трояново – север”, като заема длъжностите началник-смяна, заместник ръководител участък, ръководител участък и ръководител производствено-технологичен отдел. От 2014 г. и понастоящем е директор по производствено-техническите въпроси в „Мини Марица – изток” ЕАД.
Инж. Чаушев е член на УС на НТС по минно дело и геология – София, се казва в съобщението на “Мини Марица – изток”.

Източник: ММИ

Сакар нюз
От Сакар нюз май 6, 2021 10:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 925 315 преглеждания