Извършителите на убийство на жена в Харманли получиха 20 г. затвор

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2022 11:00

Извършителите на убийство на жена в Харманли получиха 20 г. затвор

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 10 март 2022 г., брой 9/987 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с което е наложено наказание от по 20 години затвор за двама подсъдими.
Те са осъдени от Окръжен съд – Хасково за блудство, изнасилване и убийство на 53-годишна жена в град Харманли. От ресцентъра на Апелативния съд в Пловдив съобщиха, че пред ВКС двамата са обжалвали наказанията си с доводи за незаконосъобразност на присъдата.
Според един от аргументите, не е била отчетена младата възраст на единият от извършителите, който по време на деянието не бил навършил 19 години. Върховните магистрати отхвърлиха всеки от доводите на защитата с мотив, че исканията са неоснователни.
Случаят с двамата мъже е от 15 срещу 16 март 2019 година в Харманли. Двамата подсъдими видели на тротоара да лежи пияна жена, която спяла. Решили да се възползват от състоянието, в което била изпаднала, завлекли я в изоставена постройка и блудствали с нея, пребили я и я изнасилили, а след това я умъртвили, изоставяйки тялото в сградата.
За всяко от трите извършени от подсъдимите престъпления – блудство, изнасилване и убийство, всеки от тях има отделно наказание.
Най-тежката санкция от трите наказания е лишаване от свобода за 20 години за убийство на лице, което се намира в безпомощно състояние и убийството е извършено с особена жестокост, поясниха от съда.
На близките на пострадалата са присъдени обезщетения за неимуществени вреди на обща стойност 192 000 лева, заедно със законната лихва.
Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2022 11:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама