Златната осмица и ветерани с известни имена пристигат в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева август 17, 2021 12:54

Златната осмица и ветерани с известни имена пристигат в Харманли

Златната осмица – Христо Стоичков пристига в Харманли. На 20 август Камата ще бъде гост на церемонията за отбелязването на 100 години футбол, която ще се състои в спортен комплекс „Хеброс“. Там ще бъде и показан макет в мащаб 1:10 на пластика с неговите успехи, изработен от Тамер Халил. Тя ще представлява алея във формата на осмица, като в горната част ще бъдат поставени Златната обувка, Златната топка и тениската на Камата. Оригиналът ще бъде изработен от качествена месингова сплав. Стойността ѝ 60 000 лв., а средствата за нея са отпуснати от резерва на общинския бюджет.

Програмата за събитието ще започне в 15:00 часа, когато на терена ще стартират срещи с местните отбори на Харманли срещу „Юнайтед“ – Пловдив.

Според Донко Трендафилов, който е един от организаторите за 17:00 часа е предвидено да започне награждаването на тимовете с купи и медали.

Господин Трендафилов обясни още, че след 18:30 часа, Стоичков и ветерани с известни имена ще направят среща за ценители на този спорт.

През септември 2017-та година Христо Стоичков бе гост на Харманли, за да даде старт на турнир в памет на треньора си Сава Савов.

снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева август 17, 2021 12:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама