Земляческата среща в с. Планиново се приема с голям интерес

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 23, 2022 08:42

Земляческата среща в с. Планиново се приема с голям интерес

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 20 - 26 май 2022 г., брой 19/997, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

След плахото начало интересът към земляческата среща в малкото тополовградско село Планиново предизвиква все по-голям интерес. Около 350 планиновци или техни наследници вече са се отзовали на поканата на организаторите за участие. Тя ще е на 24 май, дата на която ежегодно в предишни години се е провеждал местният събор.
Денят на братята Кирил и Методий бе и патронният празник на местното училище.
Тази среща, която трябваше да се състои преди две години, ще събере хора, които не са се виждали от години, а някои, предимно от младото поколение изобщо не се познават. Но позивната за всички е „Планиново“ – село намиращо се на красиво място в Сакар планина.
Подготовката за срещата тече с пълна сила като за да се осъществят по-добри условия за провеждането ѝ, се ангажираха екипи от Общинската администрация в Тополовград и кметството в с. Устрем, към което административно е прикрепено и Планиново.
Кметът на общината Божин Божинов и този на село Устрем Христо Илчев се включиха в подготовката за празника, като се заеха с окосяването на тревните площи в центъра и централната улица. Това те направиха и в пространството около чешмата с прочутата планиновска вода, където се изгражда и заслон.
Целта е хората, които ще дойдат, да попаднат в една що годе по-приемлива обстановка, на фона на рушащите се обществени сгради и къщи в селото. Надеждите на планиновци, пръснати почти из цялата страна, е да се съберат, видят и да си направят един хубав празник.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 23, 2022 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама