Земеделски производители притеснени за посевите

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 14, 2021 11:41

Земеделски производители притеснени за посевите

Акценти

  • Регионален вестник, # 12/944 година XVIII, 26 март - 1 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Валежите през месец март сериозно притесниха земеделските производители от Тополовградско. Докато в по-ранните месеци хората се тревожеха, че няма дъжд и се засушава, сега от месец време насам тревогата им се обърна в противоположна посока. От Светлина до Радовец и във всички останали села и землища са притеснени, че продължителните валежи и преовлажняването на почвата ще повредят посевите. Това споделиха земеделските производители Димитър Димитров от с. Доброселец, Иван Иванов от с. Мрамор, Иван Увалиев и Панайот Казаков от с. Устрем и други.
Те се опасяват от започването на процес на кореново гниене и нападението на още много болести, характерни за тази прекомерно влажна за посевите обстановка. Още по притеснително е, че засега няма условия за извършване на защитни действия – пръскане с препарати, които да предотвратят или да предпазят засятото по земеделските площи.
Все пак надеждите са им в близките десетина дни времето да се пооправи и да даде възможност за растително защитни действия, за да могат да се запазят есенниците.

Снимка: savetivzemedelieto

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 14, 2021 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 867 026 преглеждания