Здрава кожа в здраво тяло: Как да се грижим за кожата си отвътре?

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 17, 2021 11:32

Здрава кожа в здраво тяло: Как да се грижим за кожата си отвътре?

Акценти

  • Според Световната здравна организация (СЗО) препоръчителният дневен прием на вода трябва да е поне два литра.

Свързани публикации

Често сме склонни да мислим, че грижата за кожата се пада само на рутината, която контролираме отвън и единствена роля играят продуктите, които ни помагат да я поддържаме чиста, хидратирана, подхранена. Дермокозметиката, която ползваме наистина трябва да е качествена, подходяща за Вашия тип кожа и осигурява основна грижа за кожата, но не бива да оставяме всичко в нейните ръце. Здравата и красива кожа започва с грижата за нашето тяло – там, където козметиката не може да достигне.
Испанската дермокозметика Laboratorios BABÉ споделя своите съвети как да се грижим за кожата си не само с най-добрите дермокозметични продукти, но и с най-добрите навици.

1. Не забравяйте, че водата е най-добрият приятел на човека
Според Световната здравна организация (СЗО) препоръчителният дневен прием на вода трябва да е поне два литра. Макар и да ни се струва невъзможно, навикът да пием вода лесно може да бъде включен в ежедневието ни. От своя страна пък, кожата ни веднага ще се отблагодари и ще засияе.
Водата хидратира кожните клетки „отвътре-навън“, чрез което възвръща тяхната естествена еластичност. В допълнение, тя елиминира токсините от тялото ни и подобрява кръвообращението. Това допринася за предотвратяването на преждевременното стареене на клетките и подобрява процеса на регенерация.
2. Спортувайте!
Вмъкване на умерена физическа активност в ежедневието ни безспорно ще повиши тонуса както на цялото ни тяло, така и на ума ни. Но спортуването е и един от основните фактори, който кара кожата да изглежда по-здрава и по-стегната. Ежедневните упражнения стимулират циркулацията на кръвта, което осигурява на клетките достатъчно кислород, за да могат те да функционират правилно и пълноценно.
Интензивното изпотяване, причинено от упражненията, е един от най-добрите методи за детоксикация. Повишаването на телесната температура ускорява метаболитните процеси, а по този начин тялото по-лесно се освобождава от вредните вещества. Кожата се изчиства от замърсявания и натрупаните черни точки. В допълнение изразходването на повече енергия е основен помощник в редуцирането на стреса. По-малко стрес означава по-спокоен сън и следователно по-добра възможност за пълноценна регенерация на кожните клетки.

3. Включете слънцезащитата като задължителен елемент в грижата за кожата
UVA и UVB лъчите вредят на кожата 365 дни в годината. Независимо от сезона, времето навън или локацията, трябва да не забравяме да предпазваме кожата си ежедневно.
Любопитно е да споменем, че в съвремието ни слънчевата радиация не е единственият враг на здравата кожа. Невидимите HEV лъчи (или т. нар. „синя светлина“, излъчваща се от всички дигитални устройства) могат да бъдат също толкова отговорни за фотостареенето и пигментирането, колкото UVA/UVB и IR лъчите. Затова е важно в дневния ритуал загрижа на кожата да присъства добър слънцезащитен крем с лека, хидратираща текстура и висок SPF.

4. Избирайте дермокозметични продукти, подходящи за Вашият тип кожа
Не на последно място, BABÉ съветва винаги да взимаме предвид специфичните нужди на кожата при избора на козметика. Продуктите трябва да бъдат с висококачествени, дермокозметични формули, които респектират типа на кожата и осигуряват най-добрата грижа за лицето, тялото и косата.

Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 17, 2021 11:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама