За 24 май ни очакват скромни тържества

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2021 11:39

За 24 май ни очакват скромни тържества

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/950 година XVIII, 14-20 май 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Иван Атанасов |
Милена Митева |

В три общини от региона готвят шествие за Ден на славянската писменост и култура – 24 май. Това са Симеоновград, Любимец и Тополовград.
В останалите заради мерките за ограничение на Ковид-19 местните власти не са взели решение да подготвят масова програма.

Симеоновград
В програмата на СУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград, на 18 май ще има среща с историка Димо Чешмеджиев на тема „Празникът 24 май и делото на светите братя Кирил и Методий“.
За 24 май от 10:30 часа е предвидено шествие на ученици и педагози от училището по Главната улица на града. Завършилите 12. клас са решили заради мерките против разпространението на COVID-19 да организират балната вечер през следващия месец юни.

Харманли
За втора поредна година празнично шествие по повод Ден на славянската писменост и култура няма да има, съобщават от Община Харманли.
На 24 май от 19:00 часа на площад „Възраждане“ ще се проведе дефилето на зрелостните преди балната нощ в комплекс „Приказките“.
Припомняме, че през 2020 г. година абитуриентите нямаха „Парад на младостта и красотата“ и не дефилираха по червен килим поради пандемията от COVID-19.
Випуск – 2021 от СУ „Неофит Рилски“ – Харманли, приключи учебната година в сряда – 12 май. След последния учебен час на завършващите бяха раздадени детелини с послания за късмет.
В двора на гимназията абитуриентите играха хора̀, броиха до 12 и запечатваха общи спомени в снимки и видео.
Полицейски служители следяха за спазването на обществения ред.
На 24 май от 10:00 часа в двора на училището ще се състои церемония по тържествено предаване на знамената на следващия випуск абитуриенти.
В четвъртък, 13 май, в двора на ПГЕТ „Захари Стоянов“ имаше скромно изпращане на завършващите. Състоя се предаване на училищното знаме.

Любимец
В Любимец от общината подготвят празнично шествие за 24 май. То ще започне в 10:00 часа от Градския парк в центъра. 20:30 часа е началото на Празничното шествие на Випуск 2021. Тридесет и девет зрелостници ще бъдат изпратени тържествено на празнична вечер по повод завършването си, която ще бъде в „Гранд Микс“.

Свиленград
В средно училище „Д-р Петър Берон“, Свиленград, сутринта на 24 май в двора ще има изпращане на завършилите и предаване на знамената.
На другия ден, надвечер, ще се проведе дефиле към ресторант „Хестея“, където ще бъде балът на абитуриентите.

Тополовград
В Тополовград в СУ „Д-р Петър Берон“ в петък, 14 май, ще бъде тържественото на изпращане на абитуриентите от Випуск 2021. В двора на училището ще има програма и приемане и предаване на училищните знамена. След това по традиция абитуриентите ще посетят манастира „Света Троица“ край село Устрем.
На 24 май ще има шествие по Главната улица на Тополовград и представяне на абитуриентите пред обществеността и поздрав на кмета. Балът им ще бъде вечерта на хижа „Сакар“. Учениците си правят купони и серенади на класни и свои преподаватели от една седмица.

Маджарово
В СУ „Димитър Маджаров“ десетте завършващи ще бъдат изпратени тържествено в понеделник, 17 май, в двора на училището. Ще има предаване на знамена.
Това училище подготвя честване по случай 100-годишния си юбилей, който ще се състои на 11 юни.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2021 11:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама