Защо ул. „Тракия“ изглежда недовършена?

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 20, 2021 14:50

Защо ул. „Тракия“ изглежда недовършена?

Акценти

  • Регионален вестник, # 15/947 година XVIII, 16 - 22 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Само преди няколко месеца улица „Тракия“ в Тополовград бе основно ремонтирана. Сменена бе водопроводната мрежа, положен бе нов асфалт и всичко стана ново и хубаво. След края на улицата се получи пробой във ВиК мрежата, последва ремонт, засипване с трошляк и се получи една грозна кръпка, която става все по-дълбока и по-широка. Тъй като подобен род разкопавания и засипвания с трошляк, след ремонти на Водното са не една и две из улиците на населените места в цялата община, се опитахме да разберем, защо се получава така.
От ОбА заявиха, че са изпратили писма до ВиК – Хасково, с настояване или да заплатят съответните дейности по възстановяване на улиците, а Общината да ги извърши заедно с другите улични ремонти, или да изпратят група за ремонт, която да извърши тази работа. От тук твърдят, че през миналата 2020 г. нямат отговор на тези писма.
От район на ВиК в Тополовград казаха, че всички тези места са замерени по квадратура, описани и съответно изпратени в Хасково, от където трябва да вземат мерки за ремонта им, тъй като това не е работа на ВИК – район Тополовград, а на управата в Хасково.
От ОбА дадоха още информация по въпроса защо е така и какво се предприема за закърпване на улиците след ремонт на аварии по ВиК мрежата и кои са улиците, нуждаещи се от това. Ето и техния коментар:
По покана на ръководството на Общината се проведоха многобройни разговори с управителя на ВиК дружеството – инж. Тодор Марков, в опити да обединим усилия за разрешаване на проблема. В предходни години Общината сключваше споразумения с ВиК – Стара Загора, което регламентираше задълженията на страните: осигурени средства от ВиК, организация за изпълнение на строителните работи от Община Тополовград.
През 2019 г., след преминаването на нашата община към ВиК – Хасково, този вариант беше предложен и на тях. От ВиК дружеството последва категоричен отказ, като мотивът затова беше, че ВиК – Хасково, разполага с аварийна група за възстановяване на техническата инфраструктура в следствие на ВиК аварии. През 2019 г. аварийната група изпълни своите ангажименти в края на м. септември. Разкопаните участъци бяха преасфалтирани.
Безобразното и хаотично разкопаване продължи и през 2020 г. В подходящо за асфалтиране време през 2020 г. Общината започна да отправя писмени покани, искания и др. към ВиК – Хасково, за незабавно асфалтиране на участъците с разрушена асфалтова настилка по уличната мрежа на Тополовград, вследствие на ВиК аварии през текущата година. Заедно с писмата, бяха предоставяни и справки за разкопаните участъци по улици и засегната квадратура. Последваха срещи на място, обещаващи разговори с ръководството на Община Тополовград, без резултат.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 20, 2021 14:50
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Николай април 22, 13:43

    Ама община Тополовград.Улиците на село,и в общината се разкопават,и са разкопани от ВиК-а Тополовград.Аз поне не съм видял да дойде някой от Хасково да ни разкопава улиците.ВиК-а Тополовград си имат управител,и той се казва Васил Василев.Трябва от него да се потърси отговорност,а пък той от своя страна…Елате да видите на село как работят служителите на ВиК-ато,барабар с началника им!-Имаше огромен „Гроб“-който стоя половин година.“Гробът“-вече го няма.На,неговото место издигнаха пирамида.Община ТОПОЛОВГРАД-ЗАПОВЯДАЙТЕ НА СЕЛО.Вижте пирамидата на ВиК-то,и съгласно законът за отпадъците им,наложете максималната глоба-мисля,че беше 5000 лева.Ако аз,или някой друг изхвърли хартия,или боклук,минималната глоба,е 50 лева,а на ВиК-а?-Или може би те са богопомазани,и за тях тези закони не важат.?? ? .

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама