Защо материите са важни при избора на дрехи?

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 3, 2022 15:08

Защо материите са важни при избора на дрехи?

Колко е модерна, как изглежда, а дори и кой инфлуенсър я е носил в последното си видео на живо са все неща, за които следим при избор на нова дреха. Но това ли в действителност са нейните най-съществени характеристики. Не и според специалистите от текстилната индустрия, а и според модните дизайнери. Всъщност, определяща черта за една дреха – след кройката ѝ, разбира се – е материята. Именно материята е най-важното за една блуза, рокля, пола, панталон, тениска и каквото още се сетите. Тук сме, за да ви докажем, че това е така. А и за да ви помогнем в избора на стилни предложения за вашата визия за всеки сезон. Защото те се отличават именно по своята съвършена материя.

Качеството на една дреха зависи от нейната материя

Когато на дневен ред биват обявени актуалните тенденции за даден сезон – пролетно-летен или есенно-зимен – текстилните производители биват информирани за това какво ще е модерно през идните дни. На практика, всички те следват една и съща логика в кроенето на дрехи, в цветовете, към които ще се придържат и в съчетанията, които ще покажат на своите потребители. Това са изключително много производители с напълно различни предложения. Основната разлика между тях е най-вече в избираните материи. Една и съща кройка може да се промени изцяло, ако бъде сменена използваната материя. Точно така се открояват и качествените дрехи на качествените марки.

Материята влияе на начина, по който носим една дреха

Вероятно, това е всеизвестен факт за хората с чувствителна кожа или някакъв тип дерматологичен проблем. Особено от алергичен тип. Те ще ви кажат, че когато материята е дразнеща и създаваща какъвто и да е дискомфорт, колкото и красиво да е ушита дрехата, тя просто не седи добре. Защото тялото не я приема. Не забравяйте какво казват съвременните модни дизайнери: не кройката прави роклята, а жената, която я носи, начинът, по който я кара да изглежда в очите на околните.

Материята придава конкретна форма на една дреха

В зависимост от използваната материя една кройка може да изглежда добре на слабо тяло, но не особено привлекателно на пухкаво телосложение. Разбира се, обратното важи с пълна сила. Причината е, че използваният текстил дава обвивката на дрехата. С други думи, тя начертава пътя, по който кройката ще следва извивките на тялото. Същевременно, различните материи могат напълно да видоизменят визията на един и същи силует. Ето ви и реален пример: популярните от  фино плетиво блузи създават повече обем и са особено препоръчителни за по-слабите дами, включително и с по-малък бюст.

Казват, че любимата ви материя разкрива какъв човек сте

Ако разглеждаме отделните материали за създаване на дрехи от тази гледна точка, ще разграничим няколко типажа. Хората, залагащи на органичния памук, се смятат за спокойни, уравновесени и любители на баланса и хармонията. Онези, които най-много харесват вълната и по-плътните материи пък са чувствителни натури с творчески заложби. Коприната е любима на естетите с високи амбиции в професионално отношение. Дантелата се избира главно от дамите с големи изисквания от околните и живота.

Материята е не просто важна, а ключова „съставка“ от плана за създаване на перфектната дреха. Избирайте своето облекло не само по визия, но и според текстила, от който е изработено, защото то носи и определена степен на комфорт и усещане за свобода в собствената ви кожа и стил.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 3, 2022 15:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама