Започна съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2022“

Сакар нюз
От Сакар нюз август 13, 2022 12:47

Започна съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2022“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“, 12 август – 2 септември 2022 г., брой 30/1008, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Задачи в съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2022“ започнаха екипажи от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС) от 8 август 2022 г.. В нея участват сили и средства от военновъздушните сили на Гърция, Канада, Румъния и на САЩ в Европа.
В рамките на две седмици, в периода от 8 август до 19 август 2022 г., в българското въздушно пространство ще се проведат съвместни полети и ще се изпълняват задачи, специфични за родовете авиация и противовъздушна отбрана (ПВО), чиято сложност ще нараства с хода на тренировъчните действия. Основната им цел е свързана с подготовка на силите за съвместно участие в коалиционни операции.
От българска страна участват военнослужещи от базата за Командване, управление и наблюдение, екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от авиобаза Безмер, вeртолети AS-532 Cougar от авиобаза Крумово със задачи по авиомедицинска евакуация и формирования за противовъздушна отбрана от състава на ВВС и Сухопътни войски.
F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили ще оперират от северната ни съседка. Румънските и гръцките военновъздушни сили с техните F-16 ще провеждат полети с излитане и кацане от своите бази за постоянна дислокация.
Военнослужещи от състава на американските ВВС ще осигуряват действията на авиацията на полигон Елена.

Съвместната подготовка „Тракийска пепелянка“ се провежда ежегодно от 2010 г. и предоставя възможности на военновъздушните сили на страните-участнички да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.

Снимка: Интернет

Източник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз август 13, 2022 12:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.