Задържаха шофьор, пренасял злато в тоалетната на автобус

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 12, 2021 13:43

Задържаха шофьор, пренасял злато в тоалетната на автобус

Акценти

  • 19 - 25 ноември 2021 г., брой 42/974 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково турският гражданин М.Д., на 61 г., е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че е пренасял незаконно злато през границата. Това е станало на 13 ноември, когато на ГКПП Капитан Андреево пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ по маршрут от Турция през България за Сърбия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка. В тайник, направен в пода на тоалетното помещение на автобуса, митническите служители открили 30 облепени с тиксо пакети, в които били укрити накити от жълт метал. Извършената от вещо лице експертиза установява, че пакетите съдържат 4881 грама изделия от 14-каратово злато – проба 585, на стойност 400 242 лева.
Спрямо този водач е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ от 7000 лева, както и наложена „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.
Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 12, 2021 13:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама