Задържаха четирима подпомогнали противозаконно чужденци в страната

Милена Митева
От Милена Митева октомври 22, 2021 09:37

Задържаха четирима подпомогнали   противозаконно чужденци в страната

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 22 - 28 октомври 2021 г., брой 38/970 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

За подпомагане на чужди граждани полицаите от Харманли са задържали четирима, двама мъже и две жени. В тяхното прессъобщение се казва, че в неделя, 17 октомври, криминалисти от управлението са извършили проверка в къща на улица „Акация“, намираща се в ромската махала „Хаджияневото герме“ – гр. Харманли.
Там установили 12 мъже на възраст от 10 до 40 г., самоопределящи се като сирийци. Като съпричастни са задържани харманлийци на 42 и 39 г. и жени на 48 и 43 г. Мигрантите са настанени в Специален дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) Любимец“.
На 6 октомври в село Иваново бяха задържани 17 мигранти.
Полиция и жандармерия установиха чужденците в центъра на Иваново. Докато пристигне транспорт от Миграционната служба, те бяха задържани до църквата.
При друг случай в началото на август общо 25 нелегални мигранти са били арестувани за ден от два различни полицейски екипа. В района на Тополовград граничари от Елхово са задържали 60-годишен шофьор на бус, в който са открити 12 афганистанци.
В края на юли служители от Малко Търново са арестуваи друг водач на микробус. В автомобила са намерени 13 души, които обяснили, че са от Сирия и Ирак.
И двете групи незаконни мигранти също са задържани. Те са настанени в бежанския център в Любимец.
През последните седмици се отчита засилване на мигрантския натиск към България. По традиция през лятото опитите за нелегално преминаване на границата се увеличават.

На национално ниво

На 13 и 14 октомври има два случая на трафик на мигранти. Единият е в Бургаска област, където бяха заловени 34 мигранти, а 20 са били тези около Казанлък.
Ана Райкова, експерт от Международната организация по миграция, заяви по НОВАтв, че не може да се говори за наплив на мигранти, но има лек ръст спрямо миналата година.
Тя допълни, че към този момент центровете за бежанци са запълнени около 40%, а тези, които основно идват, са от Афганистан и Сирия.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 22, 2021 09:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама