Задържаха свиленградчани за трафик на бежанци

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 11, 2021 14:55

Задържаха свиленградчани за трафик на бежанци

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/954 година XVIII, 11 - 17 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Районна прокуратура – Хасково повдигна обвинение на два мъже за това, че в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали чрез осигуряване на транспорт на 29 чужди граждани да преминат през страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство.
На 4 юни полицаи от РУ – Свиленград и ОД на МВР – Хасково, извършили проверка на Фиат „Дукато“, управляван от Н.С. на 30 г. В колата се намирал и Ф.М. на 25 г., и двамата от Свиленград.
Установено било, че в автомобила пътували 29 мъже, граждани на Иран и Ирак. По-рано, същия ден, чужденците влезли в България от Гърция, в землището на с. Мезек.
Продължили да се движат пеша няколко часа и стигнали гориста местност, където изчакали идването на товарния автомобил, в който се намирали свиленградчаните.
Чужденците се качили в колата. Обвиняемите трябвало да ги закарат до София, като за целта щели да получат възнаграждение. Чуждите граждани са настанени в миграционен център.
Двамата трафиканти са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Снимка: МВР

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 11, 2021 14:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама