Задържаха група нелегални мигранти край с. Бориславци

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 26, 2021 08:45

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/960 година XVIII, 23 - 29 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Група нелегални мигранти са задържали полицаи от участъка в Маджарово, съобщиха от полицията.
На 19 юли по време на специализирана операция по линия на незаконната миграция, на третокласен път в посока село Бориславци, полицейски служители са проверили автомобил. В товарния отсек на колата, шофирана от 41-годишен димитровградчанин, са установени 34 мъже без документи за самоличност.
Пред преводач, мъжете на възраст между 15 и 24 г. са заявили, че са от Афганистан и Пакистан.
Арестуван е и водачът на колата. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, съобщават от полицията.
По бързо производство на Районна прокуратура – Хасково e осъден 55-годишния И.Б. за подпомагане на сирийци да преминат незаконно през страната. В обвинението е записано, че 16 юни, на автомагистрала „Марица“, край Любимец, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт на 8 чужди граждани да преминат през страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – автомобил, марка „Крайслер“ – престъпление по чл. 281 ал. 2, т 1 и т. 5 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.
Подсъдимият е признал вината си, а Районен съд – Свиленград наложи на И.Б. наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 5 000 лв.
Присъдата е по споразумение, одобрено от Ра-йонен съд – Свиленград.
Също по бързо производство Районен съд – Свиленград е наложил на Х.О. и на М.Ш. наказание от по 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години за всеки един от тях, както и глоба от по 10 000 лв.
Лекият им автомобил е отнет в полза на държавата.
Присъдата е по споразумение и е за това, че на 15 юни през ГКПП „Капитан Андреево“ двамата в съучастие като извършители превели през границата на страната от Турция в България ненавършили 16-годишна възраст палестински граждани – две момчета на 15 и 12 г., без разрешение на надлежните органи на властта. Те са използвали пристигнал миниван, марка „Хюндай“, с немски регистрационен номер.
Двамата подсъдими са признали вината си. Присъдата е по споразумение, одобрено от Районен съд – Свиленград.

Със счупена дясна ръка е мотоциклетист след инцидент. Произшествието е осъществено в Свиленград. 28-годишен младеж е управлявал мотоциклет „Сузуки“ по улица „Сан Стефано“ и е паднал от возилото. Настанен е в МБАЛ-Хасково без опасност за живота. Съставен акт.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 26, 2021 08:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама