Завръща се традиционният събор в с. Синапово

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 30, 2021 10:00

Завръща се традиционният събор в с. Синапово

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/961 година XVIII, 30 юли - 26 август 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Жителите на с. Синапово, Тополовградско, са в усилена и радостна подготовка за най-голямото събитие в селото. Това е традиционният Илинденски събор, който се провежда в селото вече повече от сто години все на една и съща дата – 2 август.
Това никога не е променяно през годините, тъй като съборът е посветен на паметното в българската история Илинденско-Преображенско въстание, започнало на тази дата – Илинден по нов стил.
Миналата година тази традиция бе прекъсната заради Ковид-19 и затова сега местните хора и многобройните гости, които ще дойдат, очакват с нетърпение неговото провеждане.
Кметът на селото Тенчо Янчев е подготвил за съборяните програма във вечерта на 1 срещу 2 август, когато концерт ще изнесе оркестър „Орион бенд“ от Хасково и на площада ще има веселие. Останалото е като за всеки събор, много гости, сергии и весело настроение през двата дни.

снимка: Архив

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 30, 2021 10:00
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Кмета август 1, 20:22

    Съборът ще се проведе на 2 август с участието на орк. Орфей с ръководител Георги Янев заповядайте от 19 часа.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама