Заведения и казина отвориха, чакат клиенти

Сакар нюз
От Сакар нюз март 8, 2021 11:41

Заведения и казина отвориха, чакат клиенти

Акценти

  • Регионален вестник, # 9/941 година XVIII, 5 - 11 март 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

След малко повече от три месеца забрана да работят, от 1 март заведенията (без нощните клубове) могат да посрещат посетители. Това е под условия, до 50% заетост на капацитета, до шест души на една маса и работно време до 23:00 ч.
Отпуснаха се и още мерки – всички ученици могат да посещават школи, образователни и езикови центрове, могат да се провеждат конгреси, конференции и семинари, разрешени са екскурзиите в страната, както и посещенията в игрални зали и казина.
Така месец преди изборите в страната почти не остават в сила значителни антиепидемични мерки, а през това време се наблюдава ръст на епидемията
Заведенията в Тополовград, които са предимно кафенета и няколко ресторанта, отвориха вратите си на 1 март. Това стана при спазване на всички изисквания, но посещаемостта е слаба. За почти три месеца и половина хората отвикнаха да посещават тези места за приятелски срещи, разговори и тържества. Ако няма ново затваряне, съдържателите на заведенията се надяват, че лека-полека посещаемостта ще се увеличи и кафенетата и ресторантите ще се завърнат към нормален ритъм на работа, доколкото това е възможно при епидемичната обстановка и наложените правила.
Повечето кафета и ресторанти отвориха на 1 март в Харманли. Най-нетърпеливите им клиенти изпиха сутрешното си кафе дори на открито. Много от домакините посрещнаха гостите си в обновена обстановка. Причина друга част от обектите да са затворени са ремонтни дейности и основно почистване и дезинфекциране.
Още от първия ден на месеца започнаха и резервациите за отбелязването на 8 март – Ден на жената.
Повечето от ресторантите са с пълен капацитет, което не изненадва управителите.
В Свиленград работят всички заведения, а посещаемостта им е като в други градове. Отворени са и големите казина, а реклами на турски из целия град привличат клиентите си със съблазнителни бонуси.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 8, 2021 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама