Жеко Ангелов е новият почетен гражданин на Харманли

Милена Митева
От Милена Митева май 5, 2021 14:08

Жеко Ангелов е новият почетен гражданин на Харманли

Акценти

  • Плакетът и Почетната грамота му бяха връчени от кмета Мария Киркова на Тържествена сесия

Свързани публикации

Народният певец и педагог Жеко Ангелов е новият почетен гражданин на Харманли. Званието му бе връчено на Тържествена сесия по повод празника на града, състояла се на 5 май в Културния център.
Решението да му бъде връчено отличието бе взето от общинските съветници на редовно заседание през април по предложение на кмета.
Тържественото заседание по повод Деня на Харманли започна с химна на България и на Европа. След това кметът Мария Киркова произнесе празнично слово.
Тя акцентира на посланието на днешния празник, което е в „силата, която носим да преодоляваме предизвикателствата, във вярата, че можем заедно да сътворим по-добро, в съпричастността и сплотеността на хората във време на изпитание.“ И допълни: „Харманли, това толкова специално кътче от България – с красива природа, богата, изпълнена с трудности, но и с безброй поводи за гордост и възхищение история, разнообразна култура и традиции, и преди всичко трудолюбиви и достойни хора, живеещи тук, ме карат да съм оптимист и с увереност да заявя, че бъдещето на Харманли и неговите граждани ще става все по-добро!“
На събитието присъства и областният управител Стефка Здравкова, която също отправи своите поздрави. Тя с радост сподели, че се гордее с родния си град и, че Харманли е градът, в който е избрала да живее и тук да растат децата ѝ.
Това направиха и председатели на групите общински съветници в местния парламент.
Мирослав Стойчев, който е общински съветник и председател на клуб „Възрожденец“, каза: „Харманли е град с вековна история, но и традиции. Стотици хиляди човешки съдби са събрани в тези думи, съдбите на хората, които са градили този град и страдали с всеки камък в основите му, всяка калдъръмена улица, всяко дърво и тревичка. Харманли – градът разположен на един от кръстопътищата на света. Интересно е да се живее на този кръстопът, но същевременно и трудно. Това което ни е спасявало и спасява са моралът и културата, традициите и вярата. Тази година празникът съвпада с Възкресението, един от символите на светлина, любов и вяра в бъдещето, но за да имаме бъдеще, нека обърнем очи към себе си, града ни, традициите и миналото“.
Като председател на групата съветници от БСП, Диляна Комитова сподели пред аудиторията: „Празнуваме реализираните мечти на поколения наши съграждани и мечтите на младите хора за развитие и израстване. Изминалата година бе изпълнена с изпитания за целия свят, но липсата на празнична атмосфера не е причина да отдадем необходимото преклонение към предците ни за тяхната мъдрост и кураж да съхранят Харманли през годините на времето“.
Поздрав от съветниците на ДПС отправи Сезгин Мустафа: „За мен е чест да Ви поздравя с празника. В този тържествен ден споделяме Вашите радости и вълнение. Въпреки трудното време, тези важни моменти трябва да се честват подобаващо. Пожелавам на жителите на общината много здраве, повече мирни и спокойни дни и добро настроение! Да бъдем единни в разнообразието за по-доброто европейско бъдеще на града и неговите жители, независимо къде се намират на този ден!“.
След това бяха връчени Плакет и Почетна грамота на новия почетен гражданин.
От трибуната Жеко Ангелов сподели, че е изненадан от признанието и благодари на Община Харманли, на хората, които са допринесли името му да бъде така известно – неговите възпитаници, на гъдуларя Димитър Лавчев и други свои колеги, на семейството си.
„Харманлийските славеи“, на които Жеко Ангелов е ръководител, поздравиха присъстващите в залата.

За изключителна отговорност при изпълнение на служебните си задължения, за денонощна работа на първа линия всеотдайни грижи за здравето на пациентите, за човечността и професионализма по врем на пандемията, кмета награди лекарите: Арусяк Ованесян, Мария Илиева, Росанка Дочева, Станимира Петкова, Жана Колева, Светла Тончева.

Милена Митева
От Милена Митева май 5, 2021 14:08
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Mm юни 18, 10:02

    Жеко Ангелов,незаменим творец предал българското на младите и научил ги на родолюбие,вие заслужавате ежедневно признание!
    „За изключителна отговорност при изпълнение на служебните си задължения, за денонощна работа на първа линия всеотдайни грижи за здравето на пациентите, за човечността и професионализма по врем на пандемията, кмета награди лекарите: Арусяк Ованесян, Мария Илиева, Росанка Дочева, Станимира Петкова, Жана Колева, Светла Тончева“
    Наред с лекарите има сестри и санитари денонощно, можеше поне да бъдат споменати и уважени……

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама