Екипажи на четири кораба започнаха тактически учения

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 1, 2021 08:25

Екипажи на четири кораба започнаха тактически учения

Акценти

  • Основният спектър от задачи, които военнослужещите изпълняват, са свързани с борбата с минното оръжие.
  • Планирано и и провеждането на противоминни операции.

Свързани публикации

Тактически учения на море започнаха днес екипажите на четири кораба от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС.
Екипажът на базов миночистач „Шквал“, с командир капитан III ранг Христо Генчев, плава за провеждане на тактическо учение на единичния кораб. Основният спектър от задачи, които военнослужещите изпълняват, са свързани с борбата с минното оръжие, планирането и провеждането на противоминни операции.
Екипажите на рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков“ и „Капитан-лейтенант Евстати Винаров“ провеждат съвместно плаване. Те ще изпълняват задачи по управление на група кораби при използване на оръжието и техническите средства в интерес на видовете отбрани и защити, както и за отразяване на атаките на въздушен противник от корабно съединение и унищожаване на участък от минно заграждение от трална група с контактни тралове.
Екипажът на военния кораб „Сириус“, с командир лейтенант Николай Петров, провежда тактическо учение на море, по време на което военнослужещите ще проведат тренировки за борба за живучест на кораба, защита от ядрено, химическо и биологическо оръжие и отразяване на атаките от въздушен противник чрез провеждане на стрелба по импровизирана въздушна цел.
Източник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 1, 2021 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама