Единствената бензиностанция в с. Устрем затвори

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 14, 2021 09:30

Единствената бензиностанция в с. Устрем затвори

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 10 - 16 декември 2021 г., брой 45/977 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Бензиностанцията в най-голямото село от община Тополовград – Устрем, е затворена. Тя е собственост на „Петрол“ АД и престана да работи през миналия месец. Според наша информация причината за това е крайно ниската икономическа ефективност на обекта, който от доста време насам работи на пълна загуба.
Допълнителна информация даде жител на селото, който ползва под наем пункта за смяна на масла на обекта, разговарял с ръководството на „Петрол“ АД, за наемните си взаимоотношения. Според него изявените намерения засега са, че ще се прави ремонт на обекта, като се монтира и газова колона, каквато досега нямаше там и евентуално обектът ще отвори през пролетта на следващата година. Това в общи линии каза и кметът на селото Христо Илчев, но дали това ще стане и бензиностанцията ще бъде отворена отново, не можа да потвърди със сигурност. Още повече, че това не е единственият затворен обект на „Петрол“ АД. Такива има затворени и в близки областни градове, а и на други места в страната.
Из селото се носят слухове, че бензиностанцията ще се продава или отдава под наем и още разни други с предполагаеми фирми и лица, заинтересовани от такава сделка. Какво точно ще стане, ще се разбере напролет, а засега жителите на Устрем, Радовец и Срем, които са най-близо да този обект, не могат да се ползват от услугите му. Бензиностанцията бе стара мечта и желание на хората от този край на общината и то бе реализирано през 1991 г. Сега макар, че автомобилният парк в района се е увеличил многократно спрямо онзи период, жителите от района отново ще трябва да зареждат с пет-ролни продукти в най-близките градове – Тополовград, Свиленград или Елхово.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 14, 2021 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама