Д-р Димитър Ермов получи званието „Почетен гражданин“

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 8, 2021 12:36

Д-р Димитър Ермов получи званието „Почетен гражданин“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, Регионален вестник, # 1/933 година XVIII, 8 - 14 януари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Д-р Димитър Ермов да бъде обявен за почетен гражданин на Свиленград. Това решение прие единодушно на последното си за 2020 г. заседание Общинският съвет.
Управителят на болницата и поликлиниката е удостоен с най-високото признание на местната общественост по инициатива на група граждани.
Заради пандемичната обстановка засега не е ясно кога ще се състои официалната церемония по връчване на почетния знак.
В предложението им е приносът му и заслугите му за развитието на здравеопазването в община Свиленград и на общинската болница и превръщането й в една от най-успешно функциониращите в България.
В докладната записка на кмета арх. Карчев се изтъква ангажираността на д-р Димитър Ермов като общественик с активна гражданска позиция по различни значими обществено-политически, социални и културни теми. Той е определен като авторитетен обществен лидер, в чиято дейност е об- щественото благо и развитието на града и общината.
Д-р Димитър Ермов е отдал 45 години от своя живот на хирургията, само на едно място – тук, в родния си град, където се е появил на бял свят на 25 януари 1949 г. Средното си образование е завършил в Гимназия „Д-р Петър Берон“. През 1975 г. завършва Медицинския университет в Пловдив. През 1983 г. специализира „Хирургия“, а през 1989 г. – „Детска хирургия“. През 2009 г. му е присъдена магистърска степен от първия випуск по специалността „Здравен мениджмънт“ от Факултета по обществено здраве към МУ – Пловдив.
Започва кариерата си като ординатор в Хирургичното отделение в общинската болница през 1975 г. От 1991 г. до 1999 г. е медицински управител на здравното заведение. Следващите години е лекар в МБАЛ- Свиленград и хирург в АИПСПМ. От 2005 г. и досега е управител на свиленградската болница. От 2012 г. ръководи СБАЛВБ – Тополовград, а от следващата – и тукашната поликлиника. През периода 2014 – 2016 г. е член на Комисията по здравеопазване в НЗОРБ и на Управителния съвет на Българското хирургично дружество.
Преди три години д-р Ермов е номиниран за „Лекар на годината“ от Хасковска област. Член е на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Източник: Стария мост

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 8, 2021 12:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 267 835 преглеждания