Държавата губи дело, защото не е внесла такса от 70 лв.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 18, 2022 10:15

Държавата губи дело, защото не е внесла такса от 70 лв.

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 16 декември 2022 г. – 5 януари 2023 г., брой 46/1024, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Секторът за фитосанитарен контрол на „Капитан Андреево“, така известната „златна лаборатория“, собственост на „Евролаб 2011”, си остават в помещенията на границата. С определение от 30 ноември 2022 г. се отхвърля жалбата на БАБХ заради невнесена 70 лв. държавна такса.
Отговорността за този фрапиращ пропуск носи ръководство на БАБХ, назначено от служебното правителство на президента Румен Радев. Агенцията се ръководеше от Христо Вълчанов, който е освободен от длъжност със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев ден след като от BIRD.bg показаха доказателства, че такава такса от Агенцията не е внесена.
„Пропускът“ от държавната администрация при подаване на искова молба (с изх. номер ИД-322 от 04.10.2022 г.) до Софийски градски съд, гражданско отделение, е за започване на дело за обявяване за нищожен на сключения на 31.12.2021 г. договор за наем между БАБХ и „Евролаб“.
Мотиви за освобождаването на господин Вълчанов обаче не се разкриваха. Посочено бе само, че промяната е по предложение на министъра на земеделието Явор Гечев, а постът заема досегашният заместник-изпълнителен директор на агенцията Иван Шиков.
Случайно или не рокадата в БАБХ дойде няколко часа, след като от „Продължаваме промяната“ внесоха сигнал в ДАНС за „престъпна небрежност“ от ръководството, назначено от правителството „Донев“.
Определението СГС подлежи на обжалване пред ВАС.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 18, 2022 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама