ДПС набави липсващите си гласове от Турция

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 20, 2021 12:20

ДПС набави липсващите си гласове от Турция

Акценти

  • Регионален вестник, #42/974, 19-25 ноември 2021 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Гласовете от ромския етнос, които на тези не бяха мотивирани да подкрепят партията на Ахмед Доган, бяха набавени от южната ни съседка. Цялата държава Турция работеше масирано за тези избори, споделя пред БНР журналистът Илхан Андай:
„Сега е било много масирано – с есемеси и създадени платформи за изборите, с активно участие на валийства, задължение на бизнесмените да дадат почивка в понеделник на хората, които са гласували. Задействали са оная перфектна изборна машина, която притежава управляващата партия в Турция, но в комбина с всички опозиционни. За което ние говорихме за изборите през юли, когато лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ беше на кафе при Ердоган. Тогава го имаше това очакване, но Ердоган изчака и всичко се случи в последните 10 дни от кампанията“.
Турция се оказа най-големият и най-успешният избирателен район за ДПС, посочи Андай: „Името Мустафа носи много на такъв тип избори (президентски – б.р.), затова един от лозунгите в Турция беше „Гласът на турчина – за турчин“. Това е много добра и печеливша стратегия“.

Снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 20, 2021 12:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама