До какви рискове води ежедневното носене на грим?

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 30, 2021 09:48

До какви рискове води ежедневното носене на грим?

Акценти

  • Носенето на грим всеки ден обаче има редица негативни последици за кожата, особено тежкият грим

Свързани публикации

Много жени обичат да носят грим. Той е част от ежедневната им рутина за красота. Някои дори не могат да си представят да излязат навън без грим. Гримът подчертава предимствата на лицето, прикрива несъвършенствата и повдига самочувствието. Носенето на грим всеки ден обаче има редица негативни последици за кожата, особено тежкият грим. Ето какво може да се случи с кожата ви, ако носите грим всеки ден.

Акне
Гримът създава условия за запушване на порите на кожата. Дори да сте имали винаги чиста кожа, не сте застраховани от поява на акне. Жените, които страдат от акне пък са по-предразположени към влошаване на възпалението, ако носят грим ежедневно. Гримът допринася и за повишаване на секрецията на себум, който омазнява допълнително кожата и прави акнето още по-тежко.

Завяхването на пъпките става по-трудно
Когато носите грим всеки ден, преминаването на възпалението по кожата става по-бавно и се затруднява. Ако ви е излязла пъпка е много по-вероятно тя да затихне по-бавно, ако носите грим всеки ден. Важно е да оставите кожата да диша по-дълго и по-често, без да я запушвате с грим, за да може да заздравее по-лесно.

Спиралата може да навреди на очите
Ежедневното прилагане на спирала върху миглите ги прави красиви, но може и да предизвика интензивното падане на косъмчетата им. Това се дължи на химическите вещества в спиралата, които могат да предизвикат падане на космите на миглите, оставяйки ги редки и крехки. Освен това, продължителната употреба на една и съща спирала носи риск от инфекции в очите заради насищането ѝ с бактерии, себум, мъртви кожни клетки и други замърсители. Сменяйте спиралата редовно, дори да не е напълно изхабена.

Контактен дерматит
Ако кожата ви се зачерви, подуе, появят се ситни червени пъпки, пари, сърби или боли, това може да е признак на контактен дерматит. Той настъпва при контакт на кожата с химикали, предизвикващи раздразнения. Спрете употребата на продукта, който смятате, че предизвиква раздразнението и се консултирайте с дерматолог.

Състаряване на кожата
Редовното носене на грим може да ускори процесите на състаряване на кожата. Това се дължи на възпаленията, които съставките в много гримове предизвикват. Най-осезаемо обикновено това се случва в зоната около очите, където кожата е тънка и нежна, податлива на увреждания и поява на мимически бръчки.

Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 30, 2021 09:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.