Доходите от интернет търговия ще влизат в предварително попълнената данъчна декларация

Сакар нюз
От Сакар нюз март 20, 2021 14:00 Updated

Доходите от интернет търговия ще влизат в предварително попълнената данъчна декларация

Акценти

  • Регионален вестник, # 9/941 година XVIII, 5 - 11 март 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Доходите от продажби в интернет ще влизат в така наречената предварително попълнена годишна данъчна декларация, съобщават от офиса на НАП в Хасково.
Тя е достъпна в сайта на Агенцията от 16 март, за всички лица, които разполагат с персонален идентификационен код (ПИК).
От офиса на НАП уточняват, че ако лицето е продавало в интернет употребявани лични вещи, трябва да изтрие доходите, придобити от такива продажби, тъй като те не са облагаеми. Ако обаче става дума за лица, които са електронни търговци, техните доходи от интернет търговия се облагат с 15% данък.
Доходите от сделки с автомобили, които са били употребявани по-малко от 12 месеца, също ще се виждат в предварително попълнената данъчна декларация, информират още от приходната администрация. Данъкът върху тези доходи е в размер на 10% и се дължи върху разликата между продажната цена и цената на придобиване на автомобила, т.е. печалбата, която е реализирало лицето. Облагането на този тип доход не е ново, но от 2021 г. данните ще се нанасят служебно от НАП в предварително попълнената данъчна декларация.
От НАП обръщат внимание, че въпреки улеснението с предварително попълнените данни, това не освобождава от отговорност лицата да проверяват вписаните доходи дали са верни или не и при необходимост да коригират или допълват информацията.
Подробности относно декларирането на доходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 20, 2021 14:00 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама