Дофинансираха градина „Щастливо детство“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 26, 2021 12:25

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 9 декември 2021 г., брой 44/976 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

С 48 285 лв. ще бъдат дофинансирани филиалите на Детска градина „Щастливо детство“. От Общинска администрация са извършили анализ на изпълнението на бюджета и са установили, че средствата ѝ като второстепенен разпоредител с бюджета не са достатъчни. Те няма да достигнат за заплащане на заплатите на персонала за ноември, както и за веществената издръжка на градината. Причината за този недостиг е недостатъчният брой на децата в селата, където детските градини се водят като филиали на „Щастливо детство“. Така в с. Орешник при 12 деца в градината недостигът е от 17 922 лв.,а в Хлябово, при 13 /деца/, недостигът е 5076 лв.
Веществената издръжка и увеличените цени на хранителните продукти спрямо същия период на 2020 г. са довели до недостиг по сегашни цени от 10 400 лв. и ел. енергия – 4500 лв. месечно. Общият размер на необходимото дофинансиране е 48 285 лв. Средствата ще бъдат осигурени чрез намаляване на собствения бюджет за дейността „Други дейности по БКС“ с необходимата сума за финансиране на ДГ „Щастливо детство“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 26, 2021 12:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама