Дом за стари хора – вече 14 години в полза на потребителите

Милена Митева
От Милена Митева юни 28, 2021 10:15

Дом за стари хора – вече 14 години в полза на потребителите

Акценти

  • Регионален вестник, # 24/956 година XVIII, 25 юни - 1 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Домът за стари хора в Харманли вече 14 години работи в полза на възрастните хора. Той се намира в кв. „Дружба“, в западната част на града, на 200 м от международния път Е-80. Сградата е изцяло реконструирана и модернизирана и е разположена в прекрасен парк от 5 дка, което я прави още по-привлекателна за живеене и отдих. Домът е с капацитет 40 места, от които към момента са заети 18.
Домуващите са по двама в стая, със самостоятелен санитарен възел. Във всяка стая има телевизор с кабелна телевизия. В сградата за нуждите на потребителите има телефон и автомат за кафе, чай, мляко.
Първостепенна задача на персонала на Дома за стари хора е осигуряването на качествени услуги на потребителите. За тях се грижат 4 медицински сестри, социален работник, психолог и три санитарки.
В дома са създадени условия за разнообразие на ежедневието на настанените потребители и задоволяване социалните им потребности са създадени помещение за отдих оборудвано с телевизор и богата библиотека, където могат да четат книги и вестници да играят шах или табла.
В дома има перална машина и сушилня, отоплението на сградата е с климатици, а шест слънчеви колектора осигуряват топла вода непрекъснато.
Домът разполага със собствен автомобил, който се използва за превоз при посещение на личния лекар, лабораторни изследвания, закупуване на лекарства.
Към момента социалната институция приема нуждаещи се, защото разполага със свободни места.
Директорът на дома Пламен Петров сподели, че екипът работи непрекъснато за подобряване на материалната база, а служителите ежегодно посещават обучения за подобряване на качеството на социалните услуги.

Милена Митева
От Милена Митева юни 28, 2021 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама