Дойде време съборно, но събори няма да има

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 26, 2021 09:33

Акценти

  • Регионален вестник Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

В дните около Димитровден и Архангеловден по традиция доста села в община Тополовград провеждат местните си събори. Между 26 октомври и 8 ноември това правят в селата Устрем, Княжево, Българска поляна, Орлов дол и Мрамор.
От две години това не става заради противоепидемичните забрани за този вид прояви.
В последните 20 – 25 години устойчиво се възстанови традицията в повечето селища в общината да се провеждат селските събори и ето, че сега тя принудително бе прекъсната. Това, както е известно от много примери в историята /за различни традиционни събития/, много често води и до окончателното им спиране.
Тази година, както се казва „през иглени уши“, се промъкнаха само три събора в общината. Най-значимия бе този край манастира „Света троица“ и в селата Синапово и Срем.
Хората в населените места от общината, колкото и все по-малко да остават, все пак се надяват, че епидемията и ограниченията ще отминат и съборите пак ще се провеждат. Един прекрасен повод да се съберат и видят роднини, приятели, другари, които едва ли по-някакъв друг хубав повод ще направят това и което все по-рядко им се случва.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 26, 2021 09:33
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Венцислав октомври 26, 11:52

    Богаташите от еврейски произход искат да посегнат на християните, но Исус идва и ще ги накаже ! Това което предлагат не е ваксина, а еврейска отрова !

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама