ДЛС с нова структура

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 20, 2022 09:15

ДЛС с нова структура

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 14 - 20 януари 2022 г., брой 2/980 година XIX Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Държавното ловно стопанство – Тополовград, посрещна 2022 година с нова структура. Това стана вследствие на Заповед РД- 49 302/ 26.07.2021 г. на министъра на Земеделието и горите и Заповед РД-10-229 от 29.09. 2021 г. на ЮИДП – Сливен. Промяната фактически започна още от есента на миналата година въз основа на тези заповеди. Преструктурирането се състои в това, че Стопанството или Горското, както популярно е наричано ДЛС в Тополовград, вече покрива територията само на община Тополовград. От състава му са извадени ловните структури, които се намираха на територията на Ямболска област, общините Котел, Твърдица и други, включително и хижата в местността „Ормана“ край Ямбол. Всички тези ловни структури минават на териториално подчинение към съответните Горски стопанства, намиращи се в общините Ямбол, Елхово, Котел, Твърдица, заедно с работещите в тях. Това потвърди и директорът на ДЛС – Тополовград, инж. Живко Димитров.
След промените в ДЛС – Тополовград, личният състав на работещите в него е сведен до 44 души – горски и ловни служители, административното ръководство, служителите в администрацията и персонала на хижата на Горското. ДЛС е в състава на ЮИДП – Сливен, а контролът по дейността му се осъществява от РДГ – Кърджали.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 20, 2022 09:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама