„Детски кът“ вече посреща децата на служителите от Общината

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 3, 2021 15:30

Акценти

  • Регионален вестник, # 33/965 година XVIII, 17 - 23 септ. 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

От началото на месец юли обученият персонал на „Детски кът“, създаден по проект „Осигуряване на почасова грижа на децата на служителите в Община Тополовград”, посреща децата на служителите от Община Тополовград.
Проектът е насочен към осигуряване на почасови грижи за децата на служителите в община Тополовград. В новосъздадения детски кът са обособени отделни зони за деца от различните възрастови групи. Създадената е приятна среда за работа на децата, осигурявайки им ежедневни интересни занимания. Удобства на децата създава закупеното по проекта детско оборудване и те се радват на интересни игри, пъзели, конструктори, магнити, комплекти за рисуване – флумастери, моливи, бои, пластилини, книжки, енциклопедии и др.
Посредством изпълнението на проекта на работещите родители, ще се гарантира осигурена грижа за техните деца, дори при настъпване на извънредни обстоятелства.
Изпълнението на дейностите по проекта ще подпомогне родителите в грижите за децата им, като по този начин ще допринесе за тяхната по-добра професионална реализация, а от друга страна ще повиши производителността на труда в общината, като се намали броя на закъсненията и отсъствията от работа и се повиши мотивацията на заетите лица (родители), а всичко това резултира в по-качествена заетост.
Проектът ще осигури правата на родителите до подходящ достъп до услуги за полагане на грижи за децата им чрез прилагане на допълващи мерки към формалната система на предучилищното и училищното образование.
Общият размер на финансовата помощ за реализиране на гореописаната инвестиция е 149 800,00 лв. Срок за изпълнение – 14 месеца.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 3, 2021 15:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама