Декларация, относно проблема с райския газ бе внесена в ОбС – Харманли

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юли 28, 2022 09:45

Декларация, относно проблема с райския газ бе внесена в ОбС – Харманли

Акценти

  • В нея тя призовава за приемане на спешни мерки по проблема от всички отговорни институции.

Свързани публикации

Вчера по време на сесията на ОбС – Харманли бе внесена Декларация, относно проблема с райския газ, неговата употреба и легално разпространение сред деца. Това бе направено от Диляна Комитова, председател на групата съветници на Коалиция „БСП за България“.

В нея тя призовава за приемане на спешни мерки по проблема от всички отговорни институции. Ето и пълното съдържание на Декларацията:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

ОТ  ГРУПАТА СЪВЕТНИЦИ НА КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ХАРМАНЛИ


Уважаема госпожо КМЕТ КИРКОВА, уважаеми г-н председател на ОбС ХАРМАНЛИ, дами и господа общински съветници,

Ние, общинските съветници от Коалиция „БСП  ЗА  БЪЛГАРИЯ“ в Общински съвет Харманли изразяваме своето безпокойство от явление, което се наблюдава на територията на град Харманли, а именно : ужасяващата мода на дрогиране с райски газ!

Тя е превзела младежките общности в дискотеките и клубовете у нас. изумителното е, че капсулите с райският газ се продават легално, достъпни са, струват около 1 лв. масово се твърди, че е безопасно, но вече има стотици случаи на пострадали деца след употребата му.

Райският газ не е в списъка на психотропните вещества.

Основната опасност е, че той създава нереална представа за действителността. Хората под въздействие на райски газ може да са доста опасни за себе си и за околните.

Не на последно място  – мит е, че райският газ не води до пристрастяване. Истината е, че той води за жажда за още и още от „рая“, уврежда тялото и най-вече отваря широко вратите към още по-тежките наркотици.

На сесията на ОбС – Харманли,  провела се през месец юни 2022 г. бе приет с пълно единодушие от съветниците  Годишен план за изпълнение на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Харманли.

В този документ проблеми за решаване от това естество няма!!!

Изразяваме своето безпокойство от обезпокоителната тенденция  и се надяваме ръководствата на следните  институции: Община Харманли, РПУ Харманли , училищните настоятелства, съвместно с ръководствата на училищата на територията на община Харманли, център за обществена подкрепа (ЦОП), отдел за закрила на детето (ОДЗ), МКБППМН  да бъдат преди, а не след проблема !

Предвид горе казаното очакваме Община Харманли  съвместно с отговорни институции да предприемат навремени мерки с цел ликвидиране на проблема на територията на общината!

От името на групата общински съветници на Коалиция БСП за България:

Диляна Комитова, /председател на групата/

27 юли 2022 г., Гр. Харманли             

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юли 28, 2022 09:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама