ДГ „Ален мак” – Харманли спечели пореден проект

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 7, 2021 16:44

ДГ „Ален мак” – Харманли спечели пореден проект

Акценти

  • През месец октомври 2021 г. детска градина „Ален мак”, град Харманли, бе номинирана на първо място сред хилядите участници

Свързани публикации

През месец октомври 2021 г. детска градина „Ален мак”, град Харманли, бе номинирана на първо място сред хилядите участници и спечели поредния си проект: “Дъга от детски светове и мечти“.
Той се осъществява с финансовата подкрепа на Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) и е на стойност 9 982.00 лева.
В рамките на осем месеца – от м. октомври 2021 година до м. юни 2022 година, ще се адаптират и предложат иновативни форми на педагогическо взаимодействие в ателиета с децата за изграждане и възпитаване у подрастващите на социокултурен модел на поведение, основан на поведенчески модели за взаимен хуманизъм и толерантност – европейски граждани.
Чрез дейностите, реализирани с деца, родители и общественост, ще се осъществят следните стратегически цели:
• Взаимно опознаване на фолклорните традиции на различните етноси и популяризирането им;
• Установяване на традиции за ежегодно оперативно планиране на мултикултурни прояви в работата на детското заведение;
• Въвеждане на разнообразни форми на интеркултурно образование, за предоставяне на възможност за социално адаптиране на децата от етническите малцинства;
Педагогическият екип, реализиращ проекта, вече има опит и нови идеи за работа. Децата ще бъдат включени в ателиета и ще работят по предварително разработени тематични разпределения извън държавните образователни стандарти.
Те ще имат срещи с видни общественици, бивши възпитаници, хора с различни професии, ще се запознаят с различни празници, ще танцуват и пеят, ще има творческа работилница. Много празници се планират, за да може по пътя на съпреживяването да обогатят своите знания и възпитание в толерантност и хуманност.
Възпитанието е неделима част от стратегическата рамка на образователната институция. Тя работи целенасочено чрез мини проекти и срещу агресията в детското поведение и емоционалната интелигентност, за да може чрез изградената позитивна среда всички деца да успяват и се градят като доказани личности.
„Всичко в името на децата! Трябва да реализираме всички очаквания на заинтересованите страни“, казва госпожа Чолева.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 7, 2021 16:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама