Двама са осъдени за трафик на чужденци

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 30, 2021 11:16

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/961 година XVIII, 30 юли - 26 август 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Н.С. на 30 г. и Ф.М. на 25 г. са осъдени за това, че на 4 юни 2021 г. в гр. Любимец в съучастие като извършители с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно подпомогнали чрез осигуряване на транспорт на 29 чужди граждани да преминат през страната.
Те са от Иран и Ирак и са влезли в страната същия ден от Гърция в землището на с. Мезек. Продължили да се движат пеша няколко часа и стигнали гориста местност, където изчакали идването на товарния автомобил, в който се намирали Н.С. и Ф.М. Обвиняемите трябвало да ги закарат до гр. София, като за целта щели да получат възнаграждение.
За прокуратурата това нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на товарен автомобил, марка Фиат „Дукато“, с български регистрационен номер – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.
Районен съд – Свиленград е наложил на Н.С. наказание от 11 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 4 800 лв., а на Ф.М. – наказание от 10 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години, както и глоба в размер на 4500 лв. Товарният автомобил е отнет в полза на държавата.
Присъдата е по споразумение, одобрено от Районен съд – Свиленград и е окончателна.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 30, 2021 11:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама