Граждани облагородяват мястото около домовете си

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 24, 2021 08:44

Граждани облагородяват мястото около домовете си

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/954 година XVIII, 11 - 17 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

В краен квартал на Тополовград, вляво от пътя за Харманли, има нещо красиво, сътворено от живеещите наоколо.
Това е полянка, подредена, с окосена трева, с дръвчета, добре гледани, поддържани и пазени. Живеещата наблизо Маринка Дерменджиева разказа кой и как е направил това и вече години наред поддържат в този приятен и чист вид това място.
Това са млади и на средна възраст мъже, живеещи наоколо. Един от тях – Киро Черкелов, който работи в РУ на МВР – Тополовград, разказа: „До преди десетина – дванадесет години това пространство бе едно запустяло място, пълно с треви, бурени и купища боклуци изхвърляни от хора от махалата. Направо бе станало бунище и особено лятно време не се търпеше. Събрахме се няколко мъже от околните къщи и решихме да променим това. Георги Динков, Станил Георгиев, Илиян Карадалиев, на по-късен етап се включи синът ми Станимир, като понякога помагаха и други хора и започнахме. Изчистихме боклуците, засадихме дръвчета, някои от които вече са доста пораснали, поливахме ги, пазехме ги, косяхме редовно тревата и поддържахме мястото в един приятен за хората вид и място за игра на децата.
Тогава обиколихме и махалата и помолихме хората да спрат да изхвърлят боклуци на полянката, за да можем заедно да я опазваме и да е приятно за всички. Разбраха ни и се отзоваха. В последствие засадихме и нови дръвчета, някои не се прихванаха, но не сме се отказали, ще засадим други.
Илиян Карадалиев се е заел да направи люлки и други, както ги наричат „игрушки“ за децата. Не сме търсили помощ и разрешение от никого, направихме го ние, които живеем наоколо и смятам, че стана добре за всички.
Ще продължаваме така и занапред, защото живеем тук и за всички е добре и приятно да гледаме полянката в това състояние“ – завърши Киро Черкелов.
Постъпката им е чудесен пример как самите ние, като стопани и жители на града и населените места от общината, можем да допринасяме за това да живеем в по-чиста и приветлива среда.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 24, 2021 08:44
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Димитрия Христова юни 26, 16:06

    Браво, дано българите разберат, че всеки трябва да полага усилия да сътворява и пази, не само да коментира колко сме зле и да не би да се мине по някой параграф.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама