Голям е интересът към Фолклорния фестивал на „Св. Троица“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 18, 2021 13:58

Голям е интересът към Фолклорния фестивал на „Св. Троица“

Акценти

  • Регионален вестник, # 23/955 година XVIII, 18 юни -24 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Интересът към предстоящото издание на Фолклорния фестивал на „Св. Троица“ е много голям. Заявките в читалището за участие самодейни фолклорни състави, индивидуални изпълнители и инструменталисти за участие в него не спират.
Най-много се записват за участие от Бургаска, Ямболска, Сливенска, Старозагорска, Пловдивска, Кърджалийска и Хасковска области.
Записванията ще продължат до последния възможен момент, дори и на самия фестивал. В зависимост от това колко ще са желаещите за участие, събитието ще продължи един или двата дни – на 19 и 20 юни.
Председател на журито ще бъде известният фолклорист проф. д-р Николай Ников.
Предвид променливото време, което се очаква да продължи да края на седмицата, организаторите са готови и с резервен вариант. В случай, че не може да се проведе на открито, то той ще бъде преместен в читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ в Тополовград.
Такъв случай имаше преди няколко години, но както споделяха много от участниците тогава – усещането и изживяването не е същото като на поляните край манастира.

В Община Тополовград е постъпило предложение от Националната секция за България на CIOFF, акредитирана към Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство на човечеството. То е за Народния събор „Света Троица” , който ще се проведе на 19 и 20 юни 2021 г. да бъде включен в официалната програма на 6-и Национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF.
Община Тополовград е приела да бъде домакин на Първия етап от VI Национален преглед на фолклорните ансамбли в рамките на традиционния народен събор „Света Троица”. Това съобщи за „Сакарнюз“ заместник-кметът на Общината Данчо Трифонов.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 18, 2021 13:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама