Герои на Чудомир оживяха на харманлийска сцена, чрез Иванка Шекерова

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 17, 2022 12:29

Герои на Чудомир оживяха на харманлийска сцена, чрез Иванка Шекерова

Акценти

  • Младата актриса Иванка Шекерова разгърна своя потенциал докрай

Свързани публикации

Героите на Чудомир оживяха на харманлийска сцена, благодарение на Иванка Шекерова. Талантливата актриса представи моноспектакъла „Провинциални истории“. В него тя отвори вратите на миналото и запозна публиката с необятния океан от характери, които Чудомир е описал в своите разкази.

На сцената оживяха образите на местната клюкарка, клетия мъж, който търси начин да угоди на жена си, но никога не успява, „трагедията“ на свекървата, която не може да приеме снахата и комичната среща на един обикновен човек с бюрокрацията.

Изпълнените със смях, страст и динамика комични ситуации, накараха малобройната публика да се развесели и същевременно замисли за малките и важни неща в живота.

Младата актриса Иванка Шекерова разгърна своя потенциал докрай, което не остана незабелязано от хората, които следят нейното израстване. След представлението коментарът им бе, че играта й е била прекрасна.

Въпреки това харманлийската публика явно не е привърженик на този вид изкуство, тъй като заетите места в залата наброяваха около 50.

Режисьори на спектакъла са Лилия Секова и Иванка Шекерова, музика – Боян Гегов.

Часове преди представлението, Ваня качи снимки от стаята на харманлийските артисти и направи пост във Фейсбук: „В Харманли съм. Влизам в стаята на артистите и видях тези спомени.

От тук започна всичко за мен, като режисьор и ръководител на театрална трупа. Тогава, преди години я нарекохме „Звезден път“. Съдбата ме срещна с едни хора, които с времето станаха мои любими и най-важно верни приятели“.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 17, 2022 12:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама