Габриела Петрова затвърди позицията си “Атлет на България”

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2021 14:52

Габриела Петрова затвърди позицията си “Атлет на България”

Акценти

  • Габриела Петрова затвърди позицията си “Атлет на България”

Свързани публикации

Габриела Петрова, която спечели за втори път анкетата на списание „Атлетика“, получи статуетка за „Атлет на България“.
Призът й бе връчен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на 8 февруари. Президентът на БФЛА, Балканската и Европейската атлетика – Добромир Карамаринов, награди Петрова и тре-ньора й Атанас Атанасов със смартфони от водещия български телеком и партньор на БФЛА – А1, пише atletikabg.
От Министерството на младежта и спорта Петрова и Атанасов получиха и книгата за българските успехи на олимпийските игри „България на Олимп“, с пожелание за призово класиране на игрите в Токио по-късно през следващата година.
Церемонията бе открита от главния редактор на списание „Атлетика“ Антон Бонов, който заяви, че за 23-а поредна година екипът на изданието организира анкетата. Сподели, че въпреки пандемичната обстановка, церемонията за Атлет на България се състоя, което запазва традицията.
„Имах удоволствието да връча приза за Атлет номер едно на България за 2020 г. на Габриела Петрова. Тази година тя печели за втори път след успеха си в допитването през 2015 г. През изминалата година Петрова направи силен резултат с второ място в турнира от „Диамантената лига“ в Монако. Там спечели и две титли в хоризонталните скокове на Балканския шампионат за мъже и жени в Клуж Напока, Румъния.
Сребърно отличие в тройния скок атлетката донесе и от Международния турнир по лека атлетика в Турку, Финландия, който бе с категория „Континентален тур.“
През миналата година Габриела успя да покаже, че е един прекрасен атлет. Имаше силни резултати. Пожелавам ѝ олимпийската година да бъде нейната година.“, каза министър на младежта и спорта.
Габриела започна кариерата си като спортист при треньора Иван Еджиев в Харманли.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2021 14:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 867 080 преглеждания