В Харманли тържествата бяха с намален капацитет

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 17, 2021 11:03

В Харманли тържествата бяха с намален капацитет

Акценти

  • Регионален вестник, # 33/965 година XVIII, 17 - 23 септ. 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Тържествата за началото на учебната година започнаха при намален капацитет. Това се наложи заради условията на пандемия. Въпреки епидемичната обстановка учебният процес започна присъствено.

В СУ „Неофит Рилски“ първокласниците през учебна година 2021/2022 ще бъдат 12, с 4 по-малко миналата. Петокласниците – 96. При осмокласниците са запълнили трите паралелки с по 26 ученици. Завършващите 12 клас тази година са 66.
Тържеството по повод 15 септември бе организирано само за ученици от I, V и VIII клас. За тях бе и най-вълнуващо, тъй като за първокласниците е първият учебен ден в живота, за петокласниците училището е ново, част от осмокласниците също.
В празничната програма се изявиха деца, които пяха и танцуваха. Директорът Валентина Павлова поздрави всички присъстващи и им пожела успешна, ползотворна и присъствена учебна година.
Най-малките прекрачиха прага на училището и влезнаха по класните стаи, за да получат своите първи учебници.
Класният ръководител на един клас петокласниците пък им беше приготвил изненада – „Капсула на времето“. В буркан всеки пусна написано на листче свое желание, мечта или очакване. След три години, през 2024 г., тя ще бъде отворена, за да стане ясно кое от тях се е сбъднало и кое все още не. Те получиха и символично подаръче с лично пожелание от госпожата.

Първокласниците и петокласниците в ОУ „Иван Вазов“ се увеличават тази година. На тържество пред събралите се ученици, учители и родители Светла Георгиева – директор на училището, благодари на всички, че са поверили децата си на педагозите на училището. Тя пожела спокойна, ползотворна и успешна учебна година.
Отец Максим отслужи тържествен водосвет. Преди да влезнат по класните стаи всички ученици чуха първия звънец и се почерпиха с питка и мед.

В НУ „Алеко Константинов“ бяха посрещнати близо 60 първокласници.
Ремонтните дейности, които се извършват върху покрива на училището, не възпрепятстваха празника на малки и големи. Директорът Снежана Захариева обясни, че учебните занятия за някои ученици ще се водят в това училище, а за други – в сградата на СУ “Неофит Рилски”.
През лятото в училище то са обновени 7 класни стаи и е създаден STEM кабинет по проект.
Ученици и родители подкрепиха кампанията на училището „Без букети“, средствата от която ще бъдат за изграждане на STEM центъра.

В НУ „Отец Паисий“посрещнаха близо 40 първокласници. Общият брой на учениците е 170 деца. Третокласниците бяха подготвили празнична програма, а отец Живко отслужи водосвет за успешна година.

В ПГЕТ „Захари Стоянов“ ще има 230 ученици, заедно с тези на самос тоятелна форма.
Осмокласниците тази година са 50. Една част ще специализират ел. машини и апарати III степен – елмнтьори, други ще са бъдещи ел. монтьори, а трети ще учат промишлена електроника.
Дванадесетокласните са 27.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 17, 2021 11:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама