В Тополовград подменят водопровод на част от ул. “България”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 18, 2022 08:41

В Тополовград подменят водопровод на част от ул. “България”

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 15 - 21 юли 2022 г., брой 26/1004, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Водопроводната мрежа на ул. „България“ в Тополовград, в частта която попада в част Републиканската пътна мрежа, ще бъде подменена. Това ще стане в отсечката от кръстовището в близост до бившата „Тютюнева промишленост“ до края на града в посока Стара Загора.
Този ремонт е включен и финансиран като част от цялостните ремонтни дейности на пътя за Стара Загора, който се изпълнява от АБ АД от гр. Хасково. Тази подмяна е станала възможна поради настоятелното искане от страна на ОбА и на кмета на общината Божин Божинов. Те са настоявали, че водната мрежа в тази част на Тополовград е стара и износена и ремонтът на пътното платно и подмяната на настилката ще са без ефект поради честите аварии на тръбите от водопровода.
Искането е прието от АПИ и ремонтът вече е в ход.
На този етап са разкрити всичките връзки от домовете на хората и стопанските обекти в района с водната мрежа, за да бъдат свързани с новия водопровод, когато е готов.
По друг проект ще се извърши реконструкция/рехабилитация на водопровод по улиците „Миньорска“, „София“, „Варна“, „Бенковски“, „Пирин“ и „Родопи“ в града.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 18, 2022 08:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама