В с. Орешник канализират улици

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 7, 2021 14:39

В с. Орешник канализират улици

Акценти

  • Този вид съвместна дейност между жители на населени места и общината не се прави за първи път

Свързани публикации

В село Орешник подготвят няколко улици за прекарване на канализация за отходните води.
Живеещите там участват със закупуването на тръбите, полагането им с помощта на специалисти и осигуряване на връзката с канализацията на домовете им. Те ще водят до септична яма в южния край на селото, която ще на направи със съвместните усилия на общината и жителите по тези две улици.
Инициативата за това е от Кметството на селото и жителите на две улици – „Вишеград“ и „Сакар Планина“. Кметът на селото Тодорка Арнаудова е подала в ОбА – Тополовград докладна записка, с която уведомява общинското ръководство за това намерение и отправи молба за подпомагане. От там реагираха положително и изпратиха багер, който да прокопае канала, осигуриха инертен материал – пясък за легло за тръбите, и поемат и зариването на канала след завършването на тръбната инсталация.
Улица „Вишеград“ е предвидена и за асфалтиране по Общинския план за капиталовите разходи, което ще бъде направено след завършване на полагането на тръбите и свързването на инсталацията.
Според кмета Арнаудова вече има заявено желание и от други жители на селото в други негови части за прокарване на отходна инсталации.
Този вид съвместна дейност между жители на населени места и общината не се прави за първи път. Подобна практика и направа на частична канализация в общината е създадена с успех и в селата Радовец, и Мрамор.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 7, 2021 14:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама