В с. Орешец задържаха мъж заради канабис в къщата му

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 21, 2021 08:39

В с. Орешец задържаха мъж заради канабис в къщата му

Акценти

  • Регионален вестник, # 33/965 година XVIII, 17 - 23 септ. 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Полицаи от Харманли задържаха 54-годишен мъж, в чиято къща са открити канабисови растения. На 8 септември полицейските служители извършили проверка в частен дом в с. Орешец. Там установили, че в двора на къща са засети и отглеждани растения от рода на конопа – канабис. Растенията били с височина от 1,20 до 3 метра. На мястото е бил задържан Ц.Д., на 54 г.
При извършено претърсване и изземване на втория етаж в къщата били намерени и иззети около 300 грама съцветия от канабис.
Растенията бяха прибрани в РУ – Полиция – Харманли.
Под надзора на Ра-йонна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Харманли са започнали действия по разследването. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354в, ал.1 от Наказателния кодекс. Той е за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила и за престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс – за държане на високорисково наркотично вещество – канабис, без надлежно разрешително.

Същия ден, около 17:00 часа, териториалните полицаи от управлението са проверили на улица „Васил Левски“ лек автомобил „Мерцедес“. 18-годишният е пътувал като пътник в колата. В дрехите му е открито топче със суха зелена листна маса с тегло 2 грама, която е отреагирала положително на канабис.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 21, 2021 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.