В село Планиново се възстановяват къщи

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 3, 2021 09:05

В село Планиново се възстановяват къщи

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/967 година XVIII, 1 - 7 октомври 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Наследници на имоти в малкото сакарско селце Планиново от община Тополовград възстановяват къщите в тях. Доскоро това звучеше невероятно но ето вече е факт.
Трима са наследниците, които ремонтират къщите на родителите си или дядовците си тази година. Единият е Велик Сарандев Николов със семейството си, които от 40 години живее в Канлъшка община. От началото на пролетта те почти всяка събота и неделя идват всички заедно в селото и ремонтират сами изоставената и рушаща се къща, собственост на бащата на Велик – Саранди Николов.
Другият е Никола Георгиев Кондев, живеещ в Тополовград, който ремонтира бащината си къща, а третият е Боян Павлов Любенов, които живее в София и който ремонтира и пригоди за съвременни условия на живот къщата на дядо си Любен Сарандев.
Такова нещо не се бе случвало отдавна, след като преди доста години това направиха още няколко планиновски наследници, които ремонтираха и обновиха бащините си къщи и много често идват в тях с деца и внуци. Това са Иван Пеев, Димитър Костов, Илия Нанев и Мария Далева, която заедно със съпруга си Стратия вече повече от пет години от ранна пролет до късна есен живеят в селото.
В Планиново се говори, че и други наследници на имоти в него възнамеряват да ремонтират и възстановят къщите в тях.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 3, 2021 09:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама