В община Тополовград поставиха 8 компостера

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 10, 2022 08:39

В община Тополовград поставиха 8 компостера

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 10 март 2022 г., брой 9/987 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Общо 8 компостера бяха поставени на различни места в община Тополовград. Тя реализира “Демонстрационен проект за предотвратяване на образуването на битови отпадъци в община Тополовград“, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“
В Тополовград компостерите са два и по един в селата Радовец, Устрем, Срем, Синапово, Орешник и Орлов дол. Те са боядисани в кафяво.
В тях може да бъдат поставени биоразградими отпадъци, получени при поддръжка на зелените площи в населените места, както и биоразградим битов отпадък.
При необходимост компостерите могат да се използват и за предотвратяване на битов биоразградим отпадък, изхвърлен разделно в кафявите кофи, разположени на отделни места на територията на община Тополовград.
От Администрацията на общината се обръщат с молба към всички граждани на Тополовград да използват по предназначение кафявите кофи. От там напомнят също, че тези съдове са само за биоразградим отпадък, което ще позволи неговото компостиране на територията на община Тополовград.

Снимка: Интернет

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 10, 2022 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама