В Любимец закупиха ново кухненско оборудване за патронажа и детска ясла

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 15, 2021 15:09

В Любимец закупиха ново кухненско оборудване за патронажа и детска ясла

Акценти

  • Регионален вестник, # 15/947 година XVIII, 16 - 22 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

От 14 април кухните на Домашния социален патронаж и детска ясла на Любимец разполагат с ново и по-добро кухненско оборудване. За това съобщиха от Общинска администрация.
От там уточняват, че двата кухненски блока имат конвектомати за приготвяне на храна на десет нива и планетарни миксери с купа, снабдени с различни приставки за бъркане и месене.
В яслата допълнително е доставен хладилник, фризер и кухненска посуда, включваща тенджери и тави.
Новите конвектомати са с много по-голям капацитет на работа и ще спомогнат за по-бързото, полезно и по-лесно приготвяне на храната, което ще оптимизира и разходите за социални услуги, уточняват от общината.
Само преди две години кухненските блокове на патронажа и яслата бяха изцяло ремонтирани и оборудвани със съвременни домакински и ел. уреди: готварски печки с плочи, фурни, скари, абсорбатори, картофобелачка, зеленчукорезачка, съдове за разнос на храна, стирилизатори и др.
Социалният патронаж приготвя и разнася храна на почти 350 лица от община Любимец, доставя храна на учениците от 1. до 4. клас и предоставя обяд за пациентите от специализираната болница в града.
Броят на желаещите да се възползват от социалната услуга непрекъснато нараства и това налага общинският екип да търси варианти, с които едновременно да повишава качеството на приготвянето на храната и в същото време да не бъде толкова трудоемко.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 15, 2021 15:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама