Вълна от съпричастност се надигна за Господин от Харманли

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 26, 2022 15:17

Вълна от съпричастност се надигна за Господин от Харманли

Акценти

 • Спешно се нуждае от операция на гръбначния стълб в чужбина. Офертата от клиника в Истанбул е на стойност 58 610 евро.

Свързани публикации

Господин Панайотов е на 15 години от Харманли и се нуждае спешно от средства за лечението си. Той е диагностициран със спинална мускулна атрофия. Поради заболяването си момчето спи в седнало положение. Спешно се нуждае от операция на гръбначния стълб в чужбина. Офертата от клиника в Истанбул е на стойност 58 610 евро.

Сумата е непосилна за родителите на Господин, затова те се обръщат за помощ и съдействие от други хора.

Новината за това предизвика вълна от съпричастност сред харманлийци. За много кратко време се организираха няколко благотворителни инициативи.

 • Първата проява бе на Лазаровден. „От приятели за скъп приятел“ бе импровизиран концерт с поставена кутия за събиране на средства. Той бе пред градската градина и бе изнесен от ученици от 9.а клас.
 • Великденски базар на Ротондата в града, организиран от учители и ученици от училището на Господин – СУ „Неофит Рилски“, отделно всеки клас вътрешно си събира пари – кой колкото може.
 • Приготвени с любов кулинарни изкушения, съпричастни към каузата „Дари надежда за Господин“, ученици от 10.а клас организираха и благотворителен базар във фоайето на училището.
 • В училището издадоха един малко по-различен брой на вестник „Нова сила“, имащ специалната мисия да подпомогне каузата. Средствата от продажбата му ще бъдат внесени в дарителската сметка на Господин Панайотов.
 • Преди началото на сесията на Общински съвет – Харманли съученички на Господин организираха събиране на дарения за неговото лечение. На молбата им откликнаха кметът на града, зам.-кметът, общински съветници и кметове на селата от общината. Освен, че дариха от личните си средства, всички общински съветници единодушно гласуваха и за отпускане на финансова помощ за реализиране на операцията.
 • Благотворителния базар се състоя и в НУ „Отец Паисий“ – Харманли.
 • Салон за красота в града работи цял един ден благотворително за Господин.
 • Във Фейсбук е създадена група – Благотворителен базар в помощ на Господин Панайотов. Там всеки може да предлага или закупува продукти, като средствата се превеждат по банковата сметка на момчето. Нека повече хора се присъединят към нея, поканят приятелите си и я споделят, с цел достигане до повече хора, от всеки край на света.
 • Кутии за дарения започват да се поставят по много търговски обекти в града, където всеки може до допринесе със своя дял в тях.
 • На 30 април предстои благотворителна тренировка, с подкрепата на СК „Будо“. Откритата тренировка с кауза ще се състои на 30 април, от 16:00 ч. на стадион „Хеброс“. Тя ще бъде подходяща както за спортисти, така и за любители.
 • Други текущи акции са „Капачки“ и „Жълти стотинки“. Те отново стартират, но този път за Господин. Всеки, който иска да се включи, може да ги предаде в училището или в редакцията на Сакарнюз. Събраните до момента пластмасови капачки в сградата на издателството бяха предадени към другите в училището и всички заедно ще се предадат за изкупуване.

Това са само част от организираните инициативи до момента. Те се увеличават непрекъснато. Само с общи усилия ще можем да помогнем на Господин да успее да стане от инвалидната количка и да продължи живота си като всички останали.

До 26 април събраната сума по сметката на момчето е 16 660, 28 лв.

Дарителска сметка:

IBAN: BG69BPBI79264061209402

BIG: BPBIBGSF

Златка Господинова Панайотова – майката на Господин

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 26, 2022 15:17
Напиши коментар

1 Коментар

 1. [email protected] април 26, 21:20

  Заплата на кметът Киркова 3500 на заместник Димулска 3000 на шеф на Съвета 2800 на съветник 500 а та се 29. Всички взимат пари от гражданите на Харманли нищо не произвеждат.. Колко прави това ..?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама