Впечатляващ моноспектакъл на Тоня Борисова в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 26, 2022 09:56

Впечатляващ моноспектакъл на Тоня Борисова в Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 27 май – 2 юни 2022 г., брой 20/998, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Вълнуваща и изпълнена с родолюбие, патриотизъм и българщина бе творческата среща с поетесата, актрисата, сценаристката и писателката Тоня Борисова – Ямбол.
Тя се състоя в Тополовград на 19 май и бе по повод нейната 70-годишнина и 55 години изяви на сцената. Присъствалите в малката зала на читалището се насладиха на един чудесен неин моноспектакъл под надслова „Пътеки към душата на България“. Това бе жив и нагледен урок по българщина, любов и преклонения пред България, нейните герои и обикновени хора.
Авторката е потомка по бащина линия на рода на Захари Стоянов, а по-майчина – на голямата народна певица Вълкана Стоянова. В творческата си биография тя е получила много награди, български и от чужбина, от литературни конкурси, филмови и театрални фестивали. Има много издадени книги, между които: „Приказка за добротата“ – учебно помагало за деца, одобрено от МОН, която има вече седем издания, „Жива памет“ – гражданска поезия, „Царевград Търнов Всеславният“ – лирика, „Път от светлина в Безкрая“ -интимна лирика, Книга написана по спомени от баща ѝ и още много други.
В деня на идването ѝ в Тополовград ОбС – Ямбол я удостои с „Почетен знак и символ на града“ за нейните заслуги и постижения в областта на културата.
Срещата с Тоня Борисова бе едно вълнуващо събитие за любителите на литературното творчество и културата в Тополовград в навечерието на 24 май.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 26, 2022 09:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама