Военни от 3 държави демонстрираха умения на Strike Back-21

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 11, 2021 15:32

Военни от 3 държави демонстрираха умения на Strike Back-21

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/954 година XVIII, 11 - 17 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„Изключително високо ниво на подготовка, със стройна организация по комуникация, координация и управление на учението, и то в сложна среда“.
Такава оценка направи президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев след демонстрациите на способности от участниците в националното тактическо учение с бойни стрелби с международно участие Strike Back – 21.
На 4 юни той с посланици и гости наблюдаваха динамичния показ заедно с министъра на отбраната Георги Панайотов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов на учебен полигон „Корен“. тактическа обстановка в международна среда“, подчерта президентът Радев.
Националното учение с международно участие Strike Back – 21 е част от серията свързани учения Defender Europe – 21. То се проведе от 26 май до 5 юни 2021 г. в района на учебен полигон „Корен“. В него участваха близо 800 военнослужещи от Сухопътните войски на България с до 210 единици бойна и специализирана техника.
Непосредствената авиационна поддръжка се изпълняваше със самолети Су-25, вертолети Ми-24 и „АН-Апачи“ от състава на военновъздушните сили на страните-участнички.
В учението участва бойна тактическа група от Гърция, лекопехотен взвод от Румъния и взвод курсанти от НВУ „Васил Левски“.
Те демонстрираха способности в отбранителна операция в коалиционен формат, като част от многонационална дивизия „Югоизток“.
Темата на учението е „Настъпление на усилен механизиран батальон от непосредствено съприкосновение“.
Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението, е командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – бригаден генерал Стоян Шопов, а директор на учението е заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада – полковник Емил Симеонов.

Динамичният показ беше наблюдаван и от посланиците на Гърция – Димитриос Хронопулус, Румъния – Бръндуша – Йоана Предеску, на САЩ – Херо Мустафа, командващият на Сухопътните сили на САЩ в Европа и Африка – генерал-лейтенант Кристофър Каволи, началникът на Щаба на отбраната на Румъния – генерал-лейтенант Даниел Петреску, и заместник-началникът на отбраната на Гърция – вицеадмирал Йоанис Дримусис.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 11, 2021 15:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама