Вечерният час на бежанците вече е намален

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 13, 2021 10:59

Вечерният час на бежанците вече е намален

Акценти

  • Това решение бе взето след среща в бежанския център на представители на държавната власт

Свързани публикации

Вечерният час в РПЦ-Харманли да бъде променен от 22:00 на 20:30 ч. Това решение бе взето след среща на представители на държавната власт и директорът на бежанския център.
На нея присъстваха заместник-областният управител на област Хасково Виолета Желева, главният секретар Стефан Танев, директорът Славчо Янев и представители на РЗИ-Хасково.
Тя бе организирана по повод зачестилите сигнали относно нес- пазване на противоепидемичните мерки от страна на бежанците, съобщават от Областна администрация.
Предстои Областният кризисен щаб за борба с коронавируса да уведоми Държавна агенция по бежанците и Министерството на здравеопазването относно мерките, които трябва да бъдат предприети в бежанския лагер в условията на противоепидемичната обстановка и повишаването на заболеваемостта.
Притеснения изразиха редица граждани, както и кметът на община Харманли Мария Киркова на последното заседание на Областния кризисен щаб за борба с пандемията. Тя постави въпроса за бежанския лагер от открит тип и каза, че сериозен проблем представлява придвижването на големи групи мигранти в града, които не спазват противоепидемичните мерки.
На срещата стана ясно, че към момента преобладават основно мигранти от Сирия – 983 от общо 1040 души, които са настанени в бежанския център.
„През август повечето от мигрантите бяха афганистанци“, коментира Янев. Той уточни, че досега само 5 души са били положителни с Ковид-19. В лагера има достатъчно предпазни средства и дезинфектанти. От РЗИ-Хасково са осигурили и достатъчен брой тестове. Медицинските специалисти от инспекцията посещават ежеседмично лагера. Здравните работници ще продължат своите проверки всяка седмица.
Около РПЦ-Харманли има постоянно присъствие на служители на РУ-Харманли и жандармерията. Контролът от тяхна страна също ще бъде засилен, увери той.

Източник: ОблА – Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 13, 2021 10:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама