Брат и сестра от Харманли покориха върховете на високия скок

Милена Митева
От Милена Митева януари 25, 2021 11:49

Брат и сестра от Харманли покориха върховете на високия скок

Божидар и Ирен Саръбоюкови покориха върховете на висок скок в страната. Те станаха първи в една и съща дисциплина. Лекоатлетите на Димитър Карамфилов от СКЛА „Хеброс“ – Харманли участваха на Националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години.

Челните постижения на 16-годишния Божидар започнаха още през първия ден от състезанието, когато завоюва златния медал на скок дължина с отличен, личен резултат от 6.97 м.

Двойният успех от този шампионат за Саръбоюков бе през втория ден, когато той разгроми конкуренцията във високия скок със 195 см.

Сестра му, Ирен Саръбоюкова завоюва златото на скок височина също с отличен резултат от 170 см. Този път тя преодоля 10 см повече от предишния си рекорд, което е най-добър резултат в страната.

За бронза се пребори Стела Гешева с постижение от 155 см.

Отлично бе представянето и на Даниел Живков в скок височина. Той преодоля 180 см, но остана на косъм от медалите. Лекоатлетът е с две години по-малък от останалите.

„В обстановката, в която тренираме съм доволен от представянето на тима, надявам се успехите да се увеличат“, сподели треньорът Карамфилов.

Следващото състезание – Държавно първенство до 20 години ще бъде другата седмица в София.

Милена Митева
От Милена Митева януари 25, 2021 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.